Hos barnmorskan

bild-2

Min jetlag vill inte ge vika. jag kan inte somna på kvällen, inte vakna på morgonen. Imorse var jag ett monster. Sparkade på saker och sprang hemifrån i förväg. Vi skulle till barnmorskan klockan åtta och jag var tvungen att köpa en banan på vägen, annars visste jag att jag skulle dö. På bussen började jag gråta över att ha varit så elak och fortfarande känner jag mig helt mörbultad av dagens uppvaknande.

Hela natten drömde jag att jag var jagad och skulle mördas (skyller på filmen från igår). Till slut orkade jag inte fly längre och inväntade döden. Då ringde väckarklockan, trots att jag knappt hunnit fatta att det varit natt. Usch.

Men när vi väl kommit fram till barnmorskan och jag förklarat mitt blodtrycks all time low, med att jag inte ätit, låg Frö exakt på kurvan och hade stadiga hjärtslag.

Sedan fick vi en kurs i amning. Vi fick låna en bok till nästa gång och jag gick därifrån med kluvna känslor. Jag beklagade mig för darling och drömde om att få vara del av ett genusmedvetet experiment, där barnmorskor tränades i att inte prata som på stenåldern. Även om jag gillar vår väldigt mycket. Då och då svävar hon iväg i den där överdrivet välvilliga rösten, men oftast kommer hon på sig själv och hittar tillbaka.

Vi frågade om det fanns någon bra bok om appning vi kunde läsa, och det fanns det sääääkert, på nätet, sa hon med blid stämma. Men det var förstås ingenting de delade ut där, för pappans roll i det hela är som sagt att se till att mamman får lugn och ro i sitt anknytande till barnet. Köra ut oinbjudna besökare och sätta på stämningsfull musik. För det är nämligen en förmåga jag kommer att förlora efter förlossningen; den att uttrycka min åsikt. Därför är det viktigt att pappan finns.

Jag kom hem och möttes av ovanstående kod när jag skulle kommentera och jag är verkligen preggo. Så till den milda grad att till och med blogger hakat på trenden.

Annonser

3 svar to “Hos barnmorskan”

  1. Jag minns när jag var preggo och gick hem hela vägen från dig trots att jag inte fick röra på mig, och grät för att vi bråkat om pengar. Det blev ett helt helvete för mig men han hade knappt lagt märke till att vi bråkat. Och när jag grät för att de avlivade skäggagamen på Veterinärerna på teve. Eller när jag skällde ut kunderna på en reklamfilmsinspelning, för att de tog sån tid på sig mellan tagningarna. Oh lord….
    Fattar vad du menar med barnmorskorna, man får väl ha i åtanke att man blir som man umgås… Vår var iofs cool och bjöd in mannen på ett samtal om vårt sam- och sexliv vid förbudet, och pratade om hur vi skulle förstå varandra bättre. Kramis finis. Ps. Nu känner jag peppen för det vi pratade om igår igen. Snaxat med Calle som sa att man får utnyttja det till det positiva istället och do your own thing. Härligt med fina vänner.

  2. Oh lord, vad jag känner igen mig. I allt. Det finns för övrigt inget som provocerar mig så mycket som det där snacket om amning och om papporna, vars främsta uppgift är att finnas i bakgrunden och se till så att mamman får lugn och ro att amma och knyta an till sitt barn. VAD I HELVETE? Skrev ett inlägg på bloggen som inte alls handlade om det nyss, men som blev till en väldigt intressant (och blodtryckshöjande) diskussion i kommentarerna.

    http://definitivtpreggo.blogspot.com/2008/12/ugglenappar-och-bljor.html

  3. Nu läste jag också ovanstående inlägg och blir så tröööött på alla dessa samsovande självuppoffrande megamammor som ligger som en propp ivägen för all form av jämställdhet och pappanärhet i barnets första tid. Kul se när pappan inte ens vet at ungen kan vända sig själv och den trillar ner från skötbordet, som i Bitterfittan. Som någon jag läste om på familjeliv som tyckte det var jobbigt att ungen skrek när hon duschade. ”Måste du duscha då” skrev någon som svar ”du kanske måste acceptera att du är mamma nu”. EHHHH!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: