I ryggläge

Tredje advent och första graviditetskrämpan har anlänt. Antagligen har det mest att göra med att jag inte tränat på snart tre veckor, men min rygg gör så ont att smärtan till och med tar sig in i drömmarna. Det känns rätt orimligt att hinna gå två ggr i veckan på Friskis minst en månad (med tanke på att jag åker om fyra dagar), vilket jag verkligen skulle behöva göra.

Jag drömde att min mage såg ut som formen av ett spädbarn, med huvud och kropp i terakottafärg. Faktiskt rätt lik en sådan lergryta man gör kyckling i. Jag kunde därför inte låta bli att likna barnet vid en kycklig, och tänker man efter är väl kroppshållning och storlek rätt överensstämmande. Med undantag för huvudets storlek.

Dagen på Strand var rolig. Både barn och vuxna gillade att kasta prick på jasplan och pistoler. Det är spännande att se hur olika människotyper väljer att hantera problem. De blyga barnen i femårsåldern som gömde sig bakom sina föräldrar, sedan tog ett steg fram och med exakt precision prickade tre av tre pepparkakor. Mot den medelålders mannen, som först skröt om alla sina färdigheter i fem minuter, sedan ”skulle kasta ner ett gäng vapen för att göra oss en tjänst”, och slutligen fick tröstas med en duva och ett ”vinst varje gång.” Det är att du försökte som räknas.

Två kvinnor repade inför sitt sånguppträdande i en dryg halvtimme innan öppning. Laaaaa, looooo, lalala, om och om igen. Jag och fredskollegan var redo att kasta prick åt deras håll ett tag. Men i övrigt var det mysigt, aningen kallt, men glada miner och stora, mjuka soffor att fika i. Streets/Strands lokaler är för bra för att någonsin få konka. De är till och med bättre nu, när de ställt upp pingisbord och gjort vardagsrum av nästan hela inomhusytan.

Samtidigt är jag så trött. Ska inte köpa en enda julklapp i år (jo, en till min gudson) men jag har ändå andan i halsen och vill mest lägga mig på golvet och gråta. Jag har läst en tredjedel av mitt manus och blir som vanligt osäker i början, mer övertygad längre fram, för att slutligen vända tillbaka i velandet. Vad är det här för skit?

Och det här med ryggen. Förr i tiden brukade jag bota den med övningar, men de enda jag kan är gjorda för att ligga på mage och min mage går inte att ligga på längre. Jag rullar automatiskt över på rygg.

Annonser

4 svar to “I ryggläge”

 1. He Agnes!

  Jag känner igen det där när man läser och plötsligt tycker att ens text bara är en samling ord som inte betyder någonting. Alla känner så inför sina verk, författare, konstnärer, filmskapare. En filmregissör jag verkligen beundrar, Alfonso Curón (mexikan såklart), sa att när han gjort färdigt en film så förvandlas den till en ex-fru som han är dödens trött på och som han aldrig mer vill träffa igen.

  Sluta inte tro på din bok, att den är jävligt bra, att den kommer ges ut och att du är en grym författare. Allt det här hade inte hänt om det du skrivit inte var fantastiskt. Försök bara bita ihop och jobba dig igenom texten även om den känns konstig. Du kan, det vet jag ;-)!

  Kram Frida

 2. Jag tipsade en rättviseaktivisttjej om st.freds igår, hon kommer titta in på hemsidan!
  Du kan köra gummiband runt fötterna och ”ro” med armarna, samt stå på golvet med gummiband och göra stående framåtlutad rodd. Bra för ryggen! KRAM!!!

 3. Frida och Clarkson: Tack för peppen och de konkreta tipsen.

  Kram

 4. Själv försöke jag mig på att gå min vanliga hundpromenad själv igår. Vanligtvis följer pojkvännen med så vi kan avlasta varandra med drag-hunden…
  40 minutersrundan tog 2 timmar och jag var HELT slut hela dagen. Hade så ont i kroppen efteråt. Man kanske bara ska inse att man är gravid eller nåt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: