Ett av frukostens samtalsämnen

untitled-1

Den här annonsen satt längst ner på en sida i kulturdelen i DN imorse. En utställning om kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. Forum för levande historia skriver på sin hemsida:

För att förstå dagens situation är det viktigt att känna till historien. Och genom att ta hjälp av historien skapar Forum för levande historia kunskaper om samtiden.

Då undrar jag bara. När kommer utställningen om kapitalistiska regimers brott mot mänskligheten?
För ärligt talat. Är det någon som idag står för något annat än att kommunistiska regimer gjort väldigt mycket skada mot mänskligheten? Och har vi inte matats med väldigt många exempel på just detta, under ganska många år nu?

Samtidigt som det finns det alldeles för många som fortfarande predikar kapitalismens förträfflighet, trots de bevis som konstant radas upp om motsatsen. Som tycker att, lite tid till kan vi allt ge det här systemet, för i slutändan blir alla rika. Inte bara vi som redan är det.

Till exempel skulle vi kunna använda USA som exempelland. Jag kan tänka mig att sätta ihop en liten powerpointpresentation. Kanske något om konflikten i Kongo som de gärna håller vid liv. Eller finaniseringen av Contrasrörelsen i Nicaragua, där pengarna kom från crackförsäljning på USA:s gator. Eller något av de andra hundratals exempel som rent spontant dyker upp i huvudet.

Jag kanske borde skriva ett brev och tipsa dem?

Annonser

Ett svar to “Ett av frukostens samtalsämnen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: