Ännu en resfeber till handlingarna

Ett knappt dygn till vi boardar planet och beger oss till varmare breddgrader. Nästan alla punkter på min lista är avbockade, åh jag älskar verkligen listor, de får mitt liv att kännas så fullt av mening. Nervositeten yttrar sig som speed i hela kroppen, påspädd av en kaffe och magen åker bergodalbana med sig själv. Jag åt min första malariatablett i morse och imorgon bitti ska jag skicka bajsprov till en bakteriestudie på Akademiska sjukhuset, sen dra på mig stödstrumporna och slänga upp väskan på ryggen.

Jag har nog aldrig varit såhär väl förberedd inför en resa tidigare. Har agerat projektledare på hög nivå, Joburg, Maputo, Beira, Pemba, surrsurr, vemvarnär. Det mesta löser sig på plats och jag försöker packa lätt; allt nödvändigt och samtidigt räkna med att bli bestulen på alltihop som sist.

Jag lämnar datorn hemma, får blogga utan prickar och med måtta. På Wikipedia uppmanar de mig att beväpna mig: Carrying a handgun or knife for personal protection is recommended. Om jag läst det innan förra resan hade jag antagligen inte sprungit efter tjuven.

Oj vad många länkar i ett och samma inlägg, det finns ingen hejd idag.

Inatt drömde jag att darling dumpade mig (för vilken gång i ordningen?) och igår var sista terapin på en månad. Ja, jag lider av grav separationsångest och överdriven rädsla för att bli övergiven. Och jag är på väg med mamma och brorsan till Mocambique där pappa övergav oss alla tre för 24 år sedan, för första gången i samlad trupp, så det är inte så konstigt att drömmar och känslor löper amok. Känner mig åter peppad att filma och jag skulle nog gråta blod på plats om jag lämnade kameran i Sverige. Bättre att den blir snodd på en grusväg i Beira istället, faktiskt. Så kan jag gråta riktiga tårar och äta frango som tröst och säkerligen bli magsjuk tre gånger i rad av skallösa frukter.

Och det bästa av allt: Jag slipper hela mars. Kommer hem lagom till våren och 29-årsdagen och till att alla förlag jag skickat manuset till, skriker efter min uppmärksamhet. Snygga coola Agnes, snääääääääälla låt oss publicera dig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: