Hantverkare och annat pack

Tänk att verkligheten är så klyschig och låter myten om klåparhanterverkare vara sann, gång efter annan. Är det så att yrkesgruppen är så stor att guldkornen drunknar och blir till ett sökande efter en nål i en höstack? Eller vad är problemet?!

Tack och lov är världens bästa hantverkare min vän. Det tog honom två dagar att göra det som skulle ta två snubbar 120 timmar. Många timmar. Som jag slapp betala för, för väggen är borta nu och skjutdörren på plats och lägenheten den finaste jag satt min fot i. Någonsin.

Idag har vi slipat och spacklat väggarna. Imorgon bitti kommer golvsliparantonio. På fredag ska jag spackla och slipa igen. Sen måla. Spara ännu mer pengar. Kroppsarbeta.

Kusin Calle trodde att allt handlade om de skyhöga priserna i Stockholm. Folk lägger tre miljoner på en lägenhet, då är några 10-tusingar hit och dit inte så mycket. Ovanpå det okunskap och stress, jo, det tar kanske 60 timmar att ta ner en vägg. Vad vet jag.

Jag har slitit två stora hål i strumporna idag. Av att gå. Av att åka tvärbana i totalt tre timmar. Fram och tillbaka mellan byggvaruhusen. Igår morse kom jag till Nordströms trä:

– Hej, jag skulle vilja köpa en Big Bag.
– Vaddå, är det stora tvättardagen idag eller, höhö?

Nej gubbjävel, jag ska ta ner en vägg.

Jag är så glad. Terapeuten tycker att jag verkar ha svårt att ta emot hjälp, att jag inte vill vara människor till last. Och det kanske är sant. Men jag känner sån enorm tacksamhet. Gentemot Riddar Leif och Riddar bror, som slitit och släpat och givit en själ till vårt nya hem.
Som verkligen har allt jag kan önska mig.

Weee. Så utmattad. Och imorgon har jag klipptid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: