Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Riksdagen:

Sverige kräver förbud mot klustervapen – kovändning av borgerliga ledamöter i riksdagens utrikesutskott

Sveriges riksdag kräver ett internationellt förbud för klustervapen. Det står klart efter utrikesutskottets möte på torsdagsförmiddagen, där företrädare för de borgerliga partierna ändrade sig i sista stund för att ansluta sig till socialdemokraternas linje.

Veronica Palm, ledamot (s) av utrikesutskottet gläds åt beslutet, även om hon är förvånad över de borgerliga partiernas hantering av frågan:

– Så sent som igår kväll uttalade sig flera borgerliga företrädare, inklusive försvarsminister Odenberg, där de gav sitt stöd till förslaget om att inte verka för ett internationellt förbud. Så kovändningen vid dagens utskottsmöte, där förslaget skulle justeras, var överraskande även om jag självklart är väldigt glad åt att de har valt att gå på vår linje och kräva ett internationellt förbud.

– Det är dock viktigt att ära den som äras bör. Visst har vi socialdemokrater gjort vad vi har kunnat i riksdagen, men det viktigaste arbetet har Svenska Freds och många andra frivilligorganisationer gjort genom att opinionsbilda och försöka påverka riksdagsmajoriteten. Det är deras dag idag, avslutar Veronica Palm.

Annonser

Ett svar to “Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: