Sambo

Idag insåg jag att det inte spelar någon roll om jag kommer tillbaka från en resa ensam eller tillsammans med någon jag gillar mycket mycket. Oavsett är det deprimerande. Och konstigt. Framför allt tystnaden på Vivo, den var skrämmande. Säkert femtio personer i min närmaste närhet och trångt trångt bland apelsinerna. Men ingen sa något. Inte jag heller. Jag fyllde min påse, betalade och knastrade hemåt i snålblåst och minusgrader.

När jag kom in genom dörren tände jag de gröna fotogenlamporna i fönstret och tog fram en svart sopsäck. Den fyllde jag med kläder jag sällan använder, för alla hyllor och skåp har länge varit till brädden fyllda och från och med nu är jag sambo. Inte på försök utan på fullaste allvar. För hans lägenhet blir någon annans i månadsskiftet och min lilla snart till försäljning till högstbjudande.

Jätteläskigt. Med plastsäck i hand kom insikten till mig. Liksom insikten om att vi skulle åka hem kom till mig igår morse när jag sa till darling att han inte skulle klaga över att det var för varmt för att sova, eftersom det var sista gången han hade chans att känna så på länge. Och kanske har jag fel, för elementen hemma hos mig, oj nej oss är heta som nygjord gröt, och vi bor här nu. Tillsammans.

Jag minns när jag insåg att han somnar sjungande och vaknar med en ny låt i huvudet och jag minns hur charmigt jag tyckte att det var. Det känns att tänka på att många sånger kommer sjungas under mitt tak. Nej oj. Vårt.

Och Sverige. Med morgontidning och bovetegröt och motionspass och familjen och vännerna och bredband och böcker på svenska och hälsokostens äppelmos och gravad lax och sushi och farmis på torsdag.

Jag känner på mig att våren kommer tidigt i år.

Annonser

4 svar to “Sambo”

 1. Hej Agnes!
  Kul att du kommit hem- tycker jag!
  Låter som du haft en spännande resa, har ju följt dig via bloggen.
  Tycker vi ska ses snart- den delen av oss som är i Stockholm med eller utan sambos!
  Vi får passa på- snart kanske vi ju loosar Bajs till Skeeuune.
  Kram!

 2. Hej Darling Dear
  Synd att jag missade dej med bara några dagar. men vi kommer tillbaka i Juni, då kanske vi kan ses om du inte är ute på äventyr.
  Puss

 3. Hallå!

  Vad kul att du är tillbaka! Jag håller med ovanstående talare om att vi måste ses snart. Nästa vecka?

  /B.

 4. Känns faktiskt roligt att vara hemma. Ses också gärna mkt snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: