En ljuvlig klan

Shit vilken dag. Hundra intyck och lika många släktingar rikare. Försöker sätta mig in i darlings känsla, att från att för bara tio år sen ha varit ensam i världen (visserligen mamma och syrra som sällskap) till att plötsligt ha hur många familjemedlemmar som helst.

Dagen började segt. Den höga höjden tog lite knäcken på oss båda. Hjärtat slog dubbla slag, vi var matta och låga på energi. Men efter en stor, god lunch hoppade vi in i en taxi som tog oss till den adress till den korsning som en morbror i Arica givit oss. Klev ur och kollade runt. I en kiosk fick vi rådet att gå några meter längre upp på gatan, en kille vi frågade där pekade på en kvinna alldeles intill.

Det är henne ni letar efter.

Nästan alla vi fått namngivna hade dött, men i deras fotspår fanns en skog av vuxna och små knoddar. Alla hette samma sak som darling och fler och fler vällde in från stadens alla hörn. Vi bjöds på sockerkaka och lastbilsflakutflykt. Vi var tío och tía, fick pussar och kramar och omtanke och frågor. Hade jag inte glömt kamerasladden i Arica hade jag kunnat proppa texten full av bilder också, men det får bli senare.
Bäst av allt var att få tillträde till ett av alla de små skrymslen som den här staden rymmer. Som försvarslös, nyanländ turist är det lätt att känna sig aningen skraj, kvarteren är rätt skabbiga och det är svårt att veta var det är okej att gå, äta, hänga. När vi satt på ett lastbilsflak i duggregn på väg tillbaka till hotellet insåg vi hur det obekanta plötsligt blivit familjärt.
Ljuvligt.

Imorgon blir vi upphämtade kl. 06.00 för att åka till Huanuni där ännu fler släktingar finns. Bl.a. en som jobbar med radio, liksom darling. Sen vidare till La Paz, om inte de oroligheter som råder i landet förvärras. Därifrån tillbaka till Arica och sökandet efter ännu fler släktingar. Den här gången syskon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: