Hundarna från Chile

rebe.jpg

Saker vändes upp och ner igår när vi kom tillbaka från Internethaket. Kaos rådde i många delar av Arica. Förhoppningsvis kan blodtryck stabiliseras och problem redas ut och konsekvenserna av det skedda i slutändan leda till någonting bra.

Klockan är enligt datorns 08.31, vilket rimligen betyder halv fem. Söndag har blivit måndag, jag är trött men rastlös och kommer antagligen inte att somna förrän darling kommit tillbaka från sin utflykt.

Rebe, hunden vi delar hus med, är inlåst i köket och har efter flera timmars försök att komma ut, äntligen somnat. Grannen har slutat elda sina plastsopor, så luften går att andas igen. Det är faktiskt tystare än vad det varit någon gång tidigare.

Vi såg rugbyfinalen på stranden tidigare idag, Arica mot Arica. Arica tog hem segern. Jag var för trött för att engagera mig, tvungen att vila i sanden, samla kraft. Såklart kom en galen labrador och klev i mitt ansikte. Efter den en herrelös schäfer.

Hundarna finns överallt. I hemmen och på gatorna. Hos kusinen i Santiago bodde Leia, en tax med reumatism och övervikt som kissar på sig vid minsta känsloyttring. Från första dagen när jag kliade henne bakom örat och hon släppte en pöl på golvet, till den sista, då jag bad henne gå ner från min rena tvätt. Vilket hon till slut gjorde, men då var det mesta indränkt i kiss.

Rebe är snällare, han kissar inte utan anledning och ställer sig på bakbenen och viftar med tassarna för att få kärlek. Han har vitt krulligt hår och ett lagom skabbigt skägg som saxen inte får komma i närheten av. Det enda sättet att bli av med Rebe måste nog vara att ta fram en sax och försöka kapa hans barr. Annars vill han gärna gosa och kasta små pustar av lagom fräsch andedräkt i mitt ansikte mest hela tiden.

Många hundar står kedjade på bakgården och skäller så fort man går förbi. Andra skäller hela tiden, men biter bara ibland. Igår när vi skulle köpa mjölk i den lokala butiken stötte vi ihop med två afghanhundar som letade lunch i soporna. En aningen bisarr syn med tanke på hur exklusiva de är på andra platser. På Södermalms gator exempelvis. Men de här var nog lite av en gatukorsning, hade en touch av tax i sina ansikten.

Nu kommer snart gryning med tillhörande uppvaknande hundar. Jag har insett det gudomliga i att sova med öronproppar. Tyvärr har jag tappat den ena och måste flytta den som återstår varje gång jag byter kuddöra.

Annonser

2 svar to “Hundarna från Chile”

 1. Hej Agnes! Och Luis!

  Tack för fina handskrivna brevet som damp ner i lådan bara en kort stund sedan! Handskrivet och postat hela vägen från Chile 🙂 Du saknas hemma i kvarteret men jag följer er resa här på bloggen. Du vet väl om att det bor någon hemma hos dig? Lampan i vardagsrummet är tänt sedan 2 dagar tillbaka så ville bara checka att det inte ockuperats utan att du vet om det.
  Min resa var fantastisk och hemkomsten sötare än vanligt då jag fick jobb på roligt bolag. Startar i början på februari och övar i att kliva upp som vanligt folk på morgonen. Går så där än så länge. Är fast i semesterslackandet. Förresten står det en karaff vin med våra namn på nere på Ramblas när du kommer hem. När kommer du hem förresten?
  Hoppas Brasilien lever upp till förväntningarna!
  Stora kramar

 2. Aggie!

  Ni verkar ha det så bra, det är så kul att kunna följa vad ni gör o hur du mår!

  Saknar dig och skulle behöva dina råd.

  Kram Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: