TSBT

Sommaren 1995 var jag på språkresa i Oxford. Jag och kompisen Lina åkte tillsammans och lärde känna tre andra brudar i samma hus. Vi kallade oss snart TSBT (The swedish bikini team), jag tror att det var Emma som lurade nån kille hon var på puntingdejt med och sen kunde vi inte slita oss från begreppet, men jag minns inte så väl. Under de tre veckor vi var där tävlade vi om vem som kunde snogga flest killar. Poäng utdelades, vissa fick höga bonusar för extraordinärt agerande.
Varje kväll blev vi fulla på Oxford Ale House. Vi insåg snabbt att de spädde ut spriten, så vi hinkade öl och cider istället. Men ibland slank det ner en Malibu och cola. (jag klarar inte av Malibu längre) Vi lyssnade på Riverflow med The Levellers och lovade att vara vänner alltid.

När vi kom hem lyckades vi ses rätt ofta, även fast vi bodde i olika delar av Sverige och jag dessutom satt inlåst på en internatskola med anor. Vi överraskade varandra, åkte till Rhodos, reste land och rike runt och slog upp tält på leriga åkrar. Bara för att kunna träffas.

Men som så mången gång förr gick tiden för snabbt och åren lades på hög och plötsligt hade vi inte träffats på hur länge som helst. Jag tror att det måste vara nästan 10 år sen nu, som vi sågs allihop.

Men imorgon ska vi. På Fridhemsplan kl 18. Och jag blir darrig i knäna och lite snyftig och hoppas på oceaner av tid.
Fast nu är vi inte fem längre, utan sex. Vincent has joined the crew.

Annonser

Ett svar to “TSBT”

  1. jag börjar nästan gråta… en vincent… d e nog för jag har mens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: