Vad du inte bör göra en sportlovslördag

Har haft på hjärnan i flera dagar att jag behöver ett nytt köksbord. Har tröttnat på att äta som en ostbåge. Ett nytt bord betyder även ommöblering, som jag älskar men försöker sluta med. Men nu har jag ju just kommit tillbaka från långresa och förtjänar ett återfall.

Så jag åkte till IKEA. I snökaos och i sällskap med alla Stockholms barnfamiljer. Och deras morsor och farsor, systrar och bröder.
Jag hittade ett coolt bord som hette Galant och var höj- och sänkbart. 80 gånger 80 cm, en enkel match att bära hem. Tänkte jag. Och hade fel som vanligt på IKEA. Skivan vägde 200 kg och de fyra benen också. Och ovanpå det en jävla ram i betong eller bly. Jag stod vid varuutlämningen och tänkte att fan va skönt det vore att ta en taxi men insåg att gjorde jag det skulle bordet bli ett dyrt bord och inte det fynd det för stunden var.

Hemresan gick långt ifrån galant. Några gånger på vägen trodde jag att min sista stund var kommen. När jag tappade allt i snödrivan, eller tåget som jag försökte komma på men nästan ramlade ner på spåret istället. Vilket nästan varit härligare, de nya vagnarna får mig att må på gränsen till att kräkas varje gång jag åker. Riktigt illa idag, magen knorrar fortfarande.

Nu är jag hemma och kan knappt röra armarna. I hallen står det omonterade mastodontbordet och jag vet inte hur länge jag måste vänta på energin.

Är sällskapssjuk. Tror att jag ska kolla läget i studion.

Annonser

Ett svar to “Vad du inte bör göra en sportlovslördag”

  1. […] Sen har det hänt igen, det vet de som känner mig väl. Och jag kväver flyttlängtan med ommöblering. Vet inte vilken i ordningen denna var. Mamma undrade vad jag ska göra med det höj- och sänkbara bord som jag köpte i våras och jag svarade skamset att grovsoporna. Men det har ändå fått finnas i mitt liv i mitt kök i nästan ett helt år och det är inte kort tid i relation till mycket annat. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: