Fyrkantiga ögon

Idag är jag trött. Sov inte alls bra inatt, drömde att jag letade efter ett internetkafé i Moçambique utan större framgång. Att kusin D med höggravida fru var med och jag oroade mig för att hennes vatten skulle gå där mitt ute i ingenstans. Rycktes ur den ytliga sömnen gång på gång, somnade först vid 4-snåret. Vaknade sen av att tidningen kom, av att solen gick upp, av sopgubbarna som släpade tunnor på gården.
Ute biter kylan och jag ska tvätta snart. Funderar på att promenera runt stan för att vakna till lite. Har hällt i mig en halvliter kaffe, men ögonen sticker ändock.
Insåg att min vardagslukt har en alldeles för konstig form för att klara resan utan att gå sönder och min lilla reseflaska har jag tappat bort. Vilket väcker funderingar kring om jag ska skita i om jag luktar unket när jag är borta. Eller skaffa något billigt och oklumpigt substitut.

Tvättiden börjar om en dryg halvtimme och alltid har jag lika svårt att gilla den. Som en kraft drar mig bort från lägenheten när det är dags, lite ångest av att kånka den stora säcken med smuts ner för trapporna för en omgång. På samma gång är tillfredsställelsen enorm när jag lagt det sista rena och fint ihopvikta plagget tillrätta i sin låda. Så långsiktigt tänkande får bli knepet för att lyfta den trötta skinkan från stolen denna gång.

Annonser

Ett svar to “Fyrkantiga ögon”

  1. Hej, Agnes! Vill bara säga att jag läser din blogg (sedan någon gång i december, minns inte riktigt när) och jag gillar den mycket. Ska bli spännande om resan och filmen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: